Krisen i Grekland

Skriven av OM Sverige, i Västeuropa

 


Eftersom Grekland står och väger på gränsen till ekonomisk katastrof, rapporterar nya OM ledaren där, Gabby Markus, att ett stort antal av medelklassen och de fattiga blir allt mer desperata: "Många tvingas lämna sina hem eftersom de inte har råd med hyran. Lönerna har sänkts till så lågt som 400 euro per månad, medan kostnaden för varor och tjänster förblir hög eller ökar. Atens nyhetsrapporter meddelar ökning av inbrott och rån i bostäder, butiker och banker. Antalet personer som tigger på gatorna har ökat. Tusentals greker lämnar landet i jakt på grönare betesmarker. "

Som respons samarbetar OM Grekland med en kyrka i Aten för att ge mat till hemlösa och invandrare. "Programmet startade med 20 personer och är redan uppe i 120, tre gånger i veckan", säger Gabby. "Det har öppnat upp för möjlighet att också dela vår tro. Nu samlar vi in pengar för att bygga ett kök för att göra varma måltider för dessa människor."

Be att Gabby ska få vishet i sin nya roll, och att finansiering ska komma in till köket. Be också att Gud ska verka mitt i denna kris så att greker ska vända sig till Honom.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »