Krisen i Grekland

Skriven av OM Sverige, i Västeuropa

 


Eftersom Grekland står och väger på gränsen till ekonomisk katastrof, rapporterar nya OM ledaren där, Gabby Markus, att ett stort antal av medelklassen och de fattiga blir allt mer desperata: "Många tvingas lämna sina hem eftersom de inte har råd med hyran. Lönerna har sänkts till så lågt som 400 euro per månad, medan kostnaden för varor och tjänster förblir hög eller ökar. Atens nyhetsrapporter meddelar ökning av inbrott och rån i bostäder, butiker och banker. Antalet personer som tigger på gatorna har ökat. Tusentals greker lämnar landet i jakt på grönare betesmarker. "

Som respons samarbetar OM Grekland med en kyrka i Aten för att ge mat till hemlösa och invandrare. "Programmet startade med 20 personer och är redan uppe i 120, tre gånger i veckan", säger Gabby. "Det har öppnat upp för möjlighet att också dela vår tro. Nu samlar vi in pengar för att bygga ett kök för att göra varma måltider för dessa människor."

Be att Gabby ska få vishet i sin nya roll, och att finansiering ska komma in till köket. Be också att Gud ska verka mitt i denna kris så att greker ska vända sig till Honom.

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »