En droppe i havet

, i Västeuropa

André* och hans fru, ett par som jobbar med OM Frankrike, har ett hjärta speciellt för kvinnor som är offer för trafficking. Under tre år har de med hjälp av lokala församlingar och många volontärer ägnat dagar och ofta nätter åt att söka kontakt med dessa kvinnor för att ge praktisk hjälp och dela evangeliet, många är från Nigeria och ett ökande antal är rumäner.

Bland många andra aktiviteter kontaktar André lokala myndigheter och till och med den nationella asyldomstolen som kämpar för att dessa kvinnor ska bli erkända som offer för människohandel.

För ett tag sedan följde André med Kate* när hon besökte asyldomstolen. Hennes begäran avslogs och André skrev ett brev till domaren för målet. Kate fick en ny chans att ställas inför domaren som denna gång var mer sympatisk. Han lät André plädera för henne och enligt hennes advokat fanns det 99 procents chans att Kate skulle bli erkänd som offer för människohandel. De väntar fortfarande på resultatet.

André förlitar sig på Guds suveränitet, men ber ändå om bön för att myndigheten ska fatta ett rättvist beslut (som det står i Rom 13:1-7).

*Ändrade namn

Senaste Nyheter & Blogginlägg

En ny våg av förföljelse i Algeriet

Skrivet av Nicole James, i Mellanöstern & Nordafrika
En ny våg av förföljelse i Algeriet

“Nu finns ingen rädsla längre, ingen återvändo och en stark överlåtelse att fortsätta oavsett vilket pris vi får betala” säger Youssef, själv algerier och OM:s missionsledare i Algeriet, efter att myndigheterna för två månader sedan stängt House of Hope, en blomstrande församling och missionsbas i Oran, Algeriet.

Den 9 november 2017 beordrade guvernören i Oran att all aktivitet i House of Hope skulle upphöra omedelbart. ”Det handlar om falska anklagelser och grundlösa rykten” berättar Youssef. ”Fyra polisbilar kom och poliserna bommade igen dörren och förseglade den. Alla aktiviteter, alla gudstjänster och bibelskolan Timoty School tvingades upphöra med sin verksamhet. ”... Läs mer »