En droppe i havet

, i Västeuropa

André* och hans fru, ett par som jobbar med OM Frankrike, har ett hjärta speciellt för kvinnor som är offer för trafficking. Under tre år har de med hjälp av lokala församlingar och många volontärer ägnat dagar och ofta nätter åt att söka kontakt med dessa kvinnor för att ge praktisk hjälp och dela evangeliet, många är från Nigeria och ett ökande antal är rumäner.

Bland många andra aktiviteter kontaktar André lokala myndigheter och till och med den nationella asyldomstolen som kämpar för att dessa kvinnor ska bli erkända som offer för människohandel.

För ett tag sedan följde André med Kate* när hon besökte asyldomstolen. Hennes begäran avslogs och André skrev ett brev till domaren för målet. Kate fick en ny chans att ställas inför domaren som denna gång var mer sympatisk. Han lät André plädera för henne och enligt hennes advokat fanns det 99 procents chans att Kate skulle bli erkänd som offer för människohandel. De väntar fortfarande på resultatet.

André förlitar sig på Guds suveränitet, men ber ändå om bön för att myndigheten ska fatta ett rättvist beslut (som det står i Rom 13:1-7).

*Ändrade namn

Senaste Nyheter & Blogginlägg

11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Skrivet av Bertil Engkvist, i Sverige
11 bra tips för att möta muslimer med Guds kärlek

Bertil Engkivst delar med sig av 11 enkla och effektiva tips för hur du kan möta muslimerna i din närhet på ett bra sätt.

Läs mer »