30 dagar i bön för den muslimska världen

’30 dagar’ är en kristen, internationell och ekumenisk bönerörelse under ramadan då kristna uppmuntras att be för muslimer. Vi ber om hopp, frälsning och Guds övernaturliga ingripande under den tid då många muslimer uppriktigt söker Gud.

2021 äger ramadan rum mellan 13 april och 12 maj. Beställ böneguiden i formuläret nedan, skriv upp dig på dagliga bönemail eller ladda ner appen.

Bönerörelsen ’30 dagar’ startades 1993 och idag ber miljontals kristna världen över för muslimer under ramadan. I Sverige står 11 organisationer och samfund bakom satsningen, och från och med 2018 har OM Sverige samordnat och koordinerat produktionen av den svenska böneguiden.

Böneguiden är ett stöd för dig som vill be men inte vet hur. Årets tema är ”städer” och varje dag innehåller en kort berättelse från en muslimsk stad, med förslag på böneämnen och bibeltexter att utgå från när du ber. Texterna kan med fördel användas i din församling och bönegrupp. 

Du kan beställa böneguiden i pappersformat till dig och din församling/bönegrupp. Vi bjuder på guiden, och allt du betalar är porto och expeditions avgift. Information om hur betalningen sker ges i utskicket.

Nytt för i år är att 30 dagar nu finns som app. Där kan du enkelt följa böneämnena varje dag. Sök på ”30 dagar i bön” i din app store.

Du kan också skriva upp dig på vår epost-lista för dagliga böneuppdateringar under ramadan. Där får du samma information och böneämnen som står i appen och häftet.

Använd guiden i församlingen: 

  • Läs dagens text och böneämnen på gudstjänsten. Be sedan tillsammans som församling. Dela gärna ut böneguider till dem som vill be mer hemma, eller tipsa om våra digitala alternativ.  
  • Häftet går också utmärkt att använda i församlingens bönegrupper/cellgrupper/husgrupper och kräver ingen särskild förberedelse. 

Porto & EXP. AVG:

1 häfte:20 kr
2 häften:40 kr
3 häften:50 kr
5 häften:75 kr
10 häften:100 kr
15 häften:125 kr
20 häften:150 kr
30 häften:200 kr

Beställ böneguiden 30 dagar - 2021

  • 0,00 kr
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15