30 dagar i bön för den muslimska världen

’30 dagar’ är en kristen, internationell och ekumenisk bönerörelse under ramadan då kristna uppmuntras att be för muslimer. Vi ber om hopp, frälsning och Guds övernaturliga ingripande under den tid då många muslimer uppriktigt söker Gud.

Ramadan 2020 ägde rum mellan 24 april och 23 maj. Beställ böneguiden i formuläret nedan eller skriv upp dig på dagliga bönemail.

Bönerörelsen ’30 dagar’ startades 1993 och idag ber miljontals kristna världen över för muslimer under ramadan. I Sverige står 13 organisationer och samfund bakom satsningen, och från och med 2018 har OM Sverige samordnat och koordinerat produktionen av den svenska böneguiden.

Böneguiden är ett stöd för dig som vill be men inte vet hur. Varje dag innehåller en kort berättelse från något muslimskt land och förslag på böneämnen och bibeltexter att utgå från när du ber. Texterna kan med fördel användas i din församling och bönegrupp. 

Du kan beställa böneguiden i pappersformat till dig och din församling/bönegrupp. Vi bjuder på guiden, och allt du betalar är portot på 20 kronor. Information om hur betalningen sker ges i utskicket.

Du kan också skriva upp dig på vår epost-lista för dagliga böneuppdateringar under ramadan. Där får du samma information och böneämnen som står i häftet.

Använd guiden i församlingen: 

  • Läs dagens text och böneämnen på gudstjänsten. Be sedan tillsammans som församling. Dela ut böneguider till dem som vill be mer hemma. 
  • Häftet går också utmärkt att använda i församlingens bönegrupper/cellgrupper/husgrupper och kräver ingen särskild förberedelse. 

Beställ böneguiden 30 dagar - 2020

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

“Skönt ljuder stegen av dem som bär bud om goda ting.”

Romarbrevet 10:15