Aktuella böneämnen i världen

Be för fler volontärer i Rumänien

OM Rumänien har många fantastiska så kallade kort tids program planerade inför sommaren, med bland annat ett tandvårds-team, barnläger och ett team som kommer att hjälpa till med församlings-plantering. Det finns fortfarande möjlighet till att skriva upp sig och delta i dessa team där du får samarbeta med lokalbefolkning.

Var med och be att Gud ska kalla fler människor till att delta för dessa möjligheter och också för dem som redan skrivit upp sig, att de ska användas av Gud på många stora sätt för att nå ut till fler rumänska hjärtan.

Be också för öppna dörrar i samhällen som kommer att besökas och att den Helige Ande ska röra de hjärtan som kommer att få höra om det glada budskapet denna sommar.

Children praying

Arbete för rättvisa i Zambi behöver volontärer

OM Afrikas Tabitha skicklighets utveckling projekt bidrar med läskunnighet träning för kvinnor i Zambia. Detta för att kvinnor ska få hjälp till att försörja sina familjer och bryta fattighetscirkeln.

För närvarande så finns ett behov av en företagsledare för att få en hållbar struktur och för övervakningen för all export av kvalitetsprodukter som kvinnor i lägret har framställt.

Var med i bön att Gud ska sända rätt person för projektet. Någon med hjärta för arbetet och för kvinnorna och för allt som Gud gör i dessa människors liv.

Developing new sewing skills

Madagaskar

Hittills har 14 människor omkommit och 120,000 människor har blivit hemlösa I Madagaskar efter att den tropiska stormen Chezda den 16 januari svept sig över landet. För de som omkom var den främsta orsaken de kraftiga vindarna och regnet från stormen som kollapsat byggnader.

Översvämningar har drabbat huvudstaden Antananarivo hårdast, där fler än 30,000 människor har evakuerats och omplacerats. Regeringen har satt upp tillfälliga skyddsrum i skolor och andra allmänna byggnader för dem som tvingats lämna sina hem.

OM Madagaskar har ett team i Antananarivo som samarbetar med lokala församlingar till att hjälpa de som överlevt stormen Chezda. Var med och be för styrka och säkerhet för Madagaskars invånare och OM:s volontärer. 

High flood waters in Thailand