Dagens Andakt Måndag

Skriven av Jonathan

2 Kor 3:18 - Alla vi som utan slöja för ansiktet skådar Herrens härlighet förvandlas till en och samma avbild; vi förhärligas av denna härlighet som kommer från Herren, Anden.

Jag var skådespelare under TeenStreets Global Village och spelade bl.a. en man med stort intellekt men utan verkligt hopp. Ungdomarna som kom in i den scen där jag agerade mötte mig och försökte berätta om Gud, men i min roll vägrade jag att lyssna. Under veckan mötte jag så många tonåringar som bara gick runt och lös Gud. Jag hade hört om fenomenet tidigare, men aldrig upplevt det så som jag gjorde under årets Teenstreet. 

Jag skrev den här berättelsen efter mina upplevelser under TeenStreet:

"Jag befinner mig högst upp i hierarkin, ingen står över mig. Jag sitter här i min perfekta boning och ser människorna utanför i deras ömkliga försök att överleva. Jag styr över det jag vill, vore världen ett schackbräde är spelet redan vunnet, det finns bara en kung och den kungen är jag. Jag har alla svaren. Allt är relativt. Det finns ingen sanning. Det finns ingen gud, var är han i så fall? Varför tillåter han att de här människorna lider så? Nej, allt handlar om de starkas överlevnad, jag är överlevaren.

Medan jag sitter här betraktar min domän kommer du fram till mig och skymmer utsikten. Du är ung, bara en tonårsflicka, du försöker antyda att något saknas i mitt liv. Jag försöker förklara för dig hur saker verkligen ligger till. Då börjar du prata om Gud och jag kan inte annat än att förakta dig med ett självgott leende. Men du är ihärdig, du talar om kärlek som att det är något jag behöver.

Till slut ger jag upp, men inte på grund av dina argument. Jag skulle kunna tala omkull dig utan svårighet. Nej, det är glöden i dina ögon. Det går upp för mig att du, en så ung människa som har spenderat så få år i denna värld, verkar har så mycket mer än vad jag har. Ett berg höjer sig i fjärran, högre än något jag sett förr. Jag slås ner över vetskapen att jag måste bestiga det för att återfå mitt totala herravälde. För om du, en tonårstjej, uppenbarat detta berg för mig så finns det i sanning något som saknas i mitt liv"

Det var inte så mycket det de sa som betydde något, utan det de utstrålade. Och jag tror att det är sant också i verkliga livet. Vi kan lysa Gud, precis som Mose lös Gud. Låt det bli vår bön att få lysa Guds ljus i en annars mörk och hopplös värld.