Dagens Andakt Fredag

Skriven av Sheraz

Jag har lagt märke till 2 saker under min tid här i Sverige:
1. det råder full frihet att bära korset, som tatuering, som smycke - och ingen kommer förbjuda dig,
2. det har blivit mode att bära korset som symbol.

Förstår vi vad korset innebär? I romarriket var det en skamfylld symbol man inte ville befatta sig med. Jesus gick igenom otroliga lidanden genom att låta sig dödas genom korsfästning. 

Jag växte upp i en kristen familj i Pakistan. När jag var liten ville jag inte vara kristen: barnen i skolan retade mig och de ville inte leka med mig pga min religion. När jag köpte min mat i skolan fick jag inte ens en tallrik att äta min mat på utan serverades på tidningspapper! Nej, när jag växte upp var kristen ingenting jag ville vara, och inte ens när jag blivit vuxen var min kristna bakgrund något jag var stolt över.

Detta förändrades drastiskt under en konferens jag var med på tillsammans med OM Pakistan. Predikanten talade i 3 dagar om korset och Jesu lidande på korset, och jag förstod plötsligt det stora och det vackra med Jesu liv och död. 

Jesus ber oss att gå samma väg. 

1 Pet 4:12-13 - Mina kära, bli inte överraskade av det eldprov ni måste gå igenom, som om det vore något oväntat som hände er. Gläd er istället över att ni delar lidandena med Kristus, ty då får ni jubla av glädje också när hans härlighet uppenbaras. 

Runtomkring vår värld lider kristna. I muslimska länder är de inte tillåtna att använda samma bestick eller glas som övriga befolkningen, de får inte begravas på samma gravplats och de är undantagna många rättigheter. Bara för att de erkänner att de följer Jesus! 

Detta är verkligheten för många kristna, men hur ser det ut i våra egna liv? Vi får inte bli för bekväma och ta för lättvindigt på korset och dess budskap - då blir korset bara en modesymbol och vi går miste inte bara om Jesu lidande utan också om hans härlighet.