Dagens Andakt Onsdag

Skriven av Simon Elg

Jag har precis kommit hem från 3 mån ombord Logos Hope. Jag mönstrade på i Phuket, Thailand och hoppade av i Abudabi, Föreande Arab Emiraten (UAE).

Jag besökte hamnar i Thailand, Sri Lanka, Oman, Qatar, Bahrain, UAE. 

Min favorithamn var i Sri Lanka. Där hade vi en kö som var mer än 4 timmar lång, bara till bussarna som skulle ta dem till båten! Jag jobbade i bokaffären och det var riktigt mycket folk, men jag gillar att jobba under stress så det var roligt. 

Jag lärde känna många människor och har fått vänner för livet. Vi hade födelsedagsfester för vänner som fyllde år, firade kanelbullens dag och hängde i både hytten och korridoren utanför.
Vi besökte skolor, kyrkor och moskéer och lärde känna många lokala invånare. Jag fick en syster och en mamma i Sri Lanka: "hej min son!" - "hej mamma!"

Jag har blivit starkare, både i min personlighet och i min tro. Jag vet att Gud är med! Dessutom blev jag förvånad över att jag gillade arabvärlden så mycket, det är nog mina favoritländer just nu...! Jag insåg också att jag ibland ser upp och ner på världen, särksilt i arabländerna.   

Jag är jättenöjd med min resa! Våga prova på något nytt, och STEP-programmen på 3 mån är alldeles perfekt för dig som testa på något nytt.