Dagens Andakt Onsdag

Skriven av Sheraz

Min dotter R gillar verkligen att få presenter. Ibland tar hon bra hand om sina presenter, ibland tar hon sönder dem men det är så barn gör, och det är så barn lär sig. Jag försöker lära henne vikten av att vara försiktig med det hon får, och hon lär sig det mer och mer i takt med att hon mer och mer förstår värdet i det hon får.

Ibland tror jag att vi vuxna fortfarande beter oss som barn när det gäller saker vi får. Vi ser inte värdet av det och vi behandlar gåvan felaktig och utan respekt. 

Joh 3:16 - Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv.

Gud gav oss en otrolig gåva i Jesus Kristus: gåvan av förlåtelse och evigt liv, men hur tar vi emot den?

I Joh 8 berättas om en äktenskapsbryterska som tas på bar gärning. Hon dras inför Jesus och fariseerna vill att Jesus ska döma henne, men Jesus svarar: "den av er som är fri från synd skall kasta första stenen på henne" (Joh 8:7). När ingen kastar första stenen och istället en efter en lämnar kvinnan vänder sig Jesus till kvinnan: "Inte heller jag dömer dig. Gå nu, och synda inte mer." (Joh 8:11)

I Jesus har Gud gett oss allt vi behöver, men hur behandlar vi den gåvan?
Låt oss ta emot den och tacka Gud, i samma andetag som vi ber för dem som försöljs för att de tar emot och följer Jesus.