Dagens Andakt Onsdag

Madeine har varit 3 år med Logos Hope och arbetat med bland annat Line-up men har nu återvänt. Hon berättar om sin tid och tre berättelser från besöken i OM.

Vad innebär tjänande?

3 berättelser:

I Oman skulle vi ha bussar som gick till och från skeppet. Men bussföretaget meddelade att de inte hade förare som kunde köra bussarna. Vi fick då hitta ett annat företag, ägaren välkomnade oss in i sitt hem. Det fanns en tjänare där som tjänade med god mat. Ägaren sa också till sin son att tjäna oss. Det blev en fin bild av hur Gud sände sin son i ödmjukhet.

Jesus måste först tvätta våra fötter för att vi ska kunna tjäna andra.

Ni kallar mig Mästare och Herre och det med rätta, ty det är jag. Om nu jag, er Herre och Mästare, har tvättat era fötter, är också ni skyldiga att tvätta varandras fötter.

Joh: 13:13-14

I Oman träffade jag en kvinna som för många år sedan hade en dröm. Hon och hennes och hennes bror blev jagade av någon som ville döda dem. De såg då ett skepp komma upp ur vattnet och hennes bror sa till henne att ta sig dit, hon fann sin familj där. Senare målade hon en bild av detta skepp. Jag kunde inte dela evangeliet med henne då men fick senare veta att hon idag är kristen.

Tjänande är som ett pussel. Vi kanske inte får veta vad som händer när vi tjänar andra.

Jesus svarade: "Vad jag gör förstår du inte nu, men längre fram skall du förstå det."

Joh 13:7


I Oman fanns också några långtidsmissionärer i Oman. De har arbetat uthålligt där och kanske inte sett så mycket resultat Det kan vara jobbigt när man inte ser något resultat, Men Gud lär oss vara uthålliga. En tjänares ord till David.

Men Ittaj svarade kungen: "Så sant HERREN lever och så sant min herre konungen lever: Där min herre konungen är, där vill också din tjänare vara, det må gälla liv eller död."

2 Sam 15:21

Var uthållig i tjänandet.