Dagens Andakt Onsdag

Han sade till dem: "Skörden är stor, men arbetarna är få. Be därför skördens Herre att han sänder ut arbetare till sin skörd. Gå ut! Se, jag sänder er som lamm in bland vargar.

Lukas 10:2-3

 

Ibland är livet svårt. Det kan vara jobbit att hela tiden vara bland männiniskor. Det kan vara uttömmande att bara tjäna bland kristna. Vi älskar andra och tjänar i arbetet och på konferenser, det tar mycket energi.

Jag skulle till England för några månader sedan och satt på flygplatsen gick tio muslimer förbi i långa dräckter och gröna turbaner. Jag undrade vad de gjorde där. På planet ser jag att de sätter sig runt mig. Jag kanske borde prata med dem. Jag ville prata med dem men steget kändes för stort. Mannen bredvid mig läste sin bok mumlande högt vad han läste. Jag gick in på Google och frågade vad gröna turbaner innebär. Svaret var att i Birmingham har många muslimer gröna turbaner för att hedra profeten Muhammed. Grönt är islams färg. 

Jag frågade honom och fick samma svar. Han var från Birmingham. När jag berättade var jag skulle föreslog han att vi skulle träffas i Birmingham. Han fick kontaktuppgifter och fick sedan jag lämna för att ta tåget. Jag ber att jag ska missa tåget så jag kan åka med dem, men kommer i god tid. Då ringer de och frågar om jag vill åka med till Birmingham. Jag gick med på det.

De hade varit i Göteborg för att vägleda muslimer där. På parkeringen blir jag lite nervös och vet inte riktigt vad jag ska göra. I bilen prokalmerar de Islam för mig. De lyssnar inte på mina frågor men fortsätter med sitt budskap. Jag får sedan tillfälle att berätta om min tid i Sydafrika. Jag var rörd när jag berättade om mina upplevelser. Nu diskuterade vi och lyssnade på varandra. 

Mannen från planet undrade hur det kan stämma, dog inte Jesus bara för de kristna? Efter ett tag reste sig två män från framsätet och sa något på arabiska. Då slutade de prata med mig. De lämnade av mig utan Lifehope i Birm.

Det var en unik kontrast att bara vara bland kristna och sedan hamna mitt bland dessa muslimer.

 

Jesus skickar oss som får bland vargar, genom det vill han nå människor, genom våra svagheter. Vi får hålla fast vid honom som vår herde.

"Jag måste prata om Jesus varje dag, för varje dag glömmer jag bort Jesus"

- Martin Luther