Dagens Andakt Onsdag

Skriven av Martin

Idag har vi besök av Shamiran som jobbar som undersköterska i närområdet. Hon ville göra något för andra och blev inspirerad att bidra och tänkte att hennes födelsedag var ett bra tillfälle att anordna en fest för att samla in pengar. Tillsammans med sina vänner lyckades hon samla in 14 500 kr till OM:s arbete bland syriska flyktingar i Syrien, Jordanien och Libanon. 

Shamiran fick en idé, bestämde sig för att genomföra den mitt i vardagen och lyckades!

Lukas 4:14-30 - Jesus kom till Nasaret, där han hade växt upp, och i synagogan reste han sig upp för att läsa och undervisa (v. 14-17; 21).  

Det kan vara utmanande att göra något nytt i ett sammanhang där man vuxit upp, där man är känd och där man redan är satt i ett fack. Jesus fick uppleva detta när han återvände till Nasaret för att undervisa. På andra ställen var han en respekterad ledare, men i sin hemstad stötte han på patrull och han konstaterar: "Sannerligen, ingen profet blir erkänd i sin hemsatd" - och de i synagogan försökte döda honom (v. 28-29). 

Jesus gick i Andens kraft (v. 14) - vad innebär det? 
Jesus var del av en större plan, något som var bestämt sedan lång, lång tid tillbaka. Han utmanar och uppmanar de som hör honom att gå Guds vägar. Först upplever han applåder (v. 22), sedan möter han kraftigt motstånd och folkhopen vill döda honom (v. 28).

Precis så tror jag att det också kan vara för oss när vi vill följa Gud och väljer att ställa oss upp och göra det: ibland möter vi applåder, ibland möter vi mostånd. Gud kallar oss inte att gå den enkla vägen, men den rätta vägen. 

Fader, lär oss att gå din väg också när vi inte blir applåderade. Vi ber för de som kämpar i konflikten i Syrien. Styrk de som ropar till dig i sin nöd, och öppna ögonen för de som ännu inte känner dig. Led våra medarbetare och hjälp dem att se människor med dina ögon. Vi ber för de pengar vi samlar in: låt dem få komma till användning och nå den lilla människan.