Dagens Andakt Tisdag

Skriven av Martin

Jag blev otroligt uppmuntrad av Prasannas besök under förra veckan. Prasanna är ledare för OM:s arbete i Centralasien och han delade på flertalet ställen både här i Jönköping och i Örebro under sin tid här.

Vid ett tillfälle frågade jag honom vad som motiverade honom att fortsätta arbeta, trots med- och motgångar i tjänsten för att fler ska få höra om Jesus i Centralaisen. 

Han blev tyst för en sekund innan han svarade: "Därför att jag vet att jag är kallad."

Paulus har en liknande motivation:

Rom 1:1-7 - Från Paulus, Kristi Jesu tjänare, kallad till apostel, avdelad för att förkunna Guds evangelium (..) Genom honom har jag fått nåden och uppdraget att som apostel föra alla hedningar till lydnad i tro, hans namn till ära. Bland dessa är också ni, som är kallade att tillhöra Jesus Kristus. Jag hälsar er, alla Guds älskade i Rom, kallade att vara hans heliga.

Paulus skriver till församlingen i Rom och inleder sitt brev med att säga "jag är kallad" men säger också att församlingen är kallad: att vara Guds heliga.

Vi är alla kallade att tillhöra Kristus, men uppgifterna varierar: Paulus var apostel, Prasanna är församlingsplanterare.

Gud använder människor för att bekräfta kallelsen i våra liv.    

Kanske står du och stampar i livet just nu: kanske funderar du på vad Gud kallat dig till specifikt. I sitt brev är Paulus väldigt tydlig med den uppgift han är kallad till: "jag är kallad till apostel" (v1), men minns också att det tog Paulus nästan 10 år från det att han blev kristen till att han började arbeta som apostel. 

Håll ut och var viss om att Gud kallat dig, först och främst till sig själv, och att uppgiften han kallat dig till kommer att bli tydligt med tiden. 

Tack Gud för att du kallar oss, och tack för priviligiet att få vara med och bekräfta kallensen i andra människors liv.