Dagens Andakt Fredag

Igår pratade Martin om Kain och Abel och hur Kain blev mörk i blicken. Lite så har det varit de senaste veckorna för mig, fram till förra torsdagen.

Jag upptäckte att jag hade mörka känslor, jag såg sig inte klart och hade negativa känslor. Även under mina morgonpromenader med Gud var det bara klagande, varför funkar inte saker, vard gör jag här?

Kanske var det bara en andlig kamp, jag brottades med att inte våga lita på Gud. Under min morgonpromenad förra torsdagen vände det och veckan efteråt har varit bra.

Under tiden som jag hade dessa mörka tankar pratade jag hela tiden med Gud och läste Bibeln. En del skulle säga att det löser allt, men jag hade ändå en jobbig period. Det handlar inte bara om att vi spenderar vår tid medn hur.

Hela min attityd vad fel, jag bara klagade och fokuserade på mig själv. Men jag borde ha sett på Gud och tacka honom. Jag har på senare tid upptäckt att det finns en stor kraft i att tacka Gud. Som kvinna går känslor upp och ner hela tiden, men jag kan välja att vara tacksam under alla omständigheter och inte förlita mig på känslor. Gör man blir man mer tacksam.

Är man bara negativ hela tiden blir man mer negativ.

I Bibeln står det på många att vi ska glädja oss (rejoice).

Gläd er alltid i Herren. Än en gång vill jag säga: gläd er
Fil 4:4

Ha din glädje i Herren,
    han skall ge dig vad ditt hjärta begär.
Psalm 37:4

Ta tid att fundera på vad du är tacksam över. Vad Gud gör i ditt liv just nu?

Tacka honom!