Dagens Andakt Tisdag

Skriven av Martin

Som OM:are är vi mobilisers, vi motiverar andra.

Mark 1:1-4 - Här börjar glädjebudet om Jesus Kristus, Guds son. Som det står skrivet hos profeten Jesaja:
Se, jag sänder min budbärare före dig, han skall bereda vägen för dig. En röst ropar i öknen: Bana väg för Herren,
gör hans stigar raka - så uppträdde Johannes döparen ute i öknen och förkunnade syndernas förlåtelse genom omvändelse och dop.

"Här börjar evangeliet om Jesus Kristus, Guds son..." och Markus böjrar berätta om...Johannes Döparen! Är det inte märkligt?

...eller kanske inte? Har vi inte alla hört om Jesus från någon som berättat? Någon som fungerat som en Johannes Döparen, som förberett vägen för Jesus?

För ett par veckor sedan mötte jag den man som banade vägen för mig: Paul. När jag var i tidiga tonåren höll han ett bibelstudium utifrån Matt 4, och jag minns hur jag den morgonen plötsligt förstod vem Jesus var.

Och så är det nog för många av oss: att andra banat vägen till Jesus för oss - och att vi fått bana vägen för andra. Kanske inte så att vi märkt det, men en dag hoppas jag att vi ska få se det. 

Vårt kall inom OM är att bana vägen för Jesus i människors liv: här hemma i Sverige, eller utomlands, någon helt annanstans.  

Vilka hinder stöter vi på när vi för samtal med människor som funderar på att gå med oss? 
- Ekonomi!
- Andra agendor - ledaren för teamet som
- "Jag ser inte vad jag kan bidra med" 

Som OM:are är vi kallade att vara mobilisers, motiverare för Guds rike. Hur det ser ut är väldigt olika, men vi har alla vår del att spela i uppdraget att bana väg för Jesus i människors liv!