Dagens Andakt Fredag

Skriven av Jonathan S

Varför berättar vi? 

Vad är anledningen till att vi gör det vi gör, vad bygger vi våra värderingar och handlingar på? Som kristna bygger vi vårt liv på Bibeln, den mest granskade boken i världen. Men håller den?

Vi tror inte att Bibeln är vilken bok som helst, utan en bok som är inspirerad av Gud själv:  

Gal 1:11-12 - Jag försäkrar er, bröder: det evangelium som jag har förkunnat är inte något mänskligt påfund. Jag har inte fått det från någon människa, ingen har lärt mig det, jag har fått det genom en uppenbarelse av Jesus Kristus.

Det finns många bevis som visar på att Bibeln som historiskt dokument är pålitlig. För mig blir det också ett bevis för att Bibeln inte bara är historisk utan också gudomlig. 

Matt 5:18-19Sannerligen, innan himlen och jorden förgår skall inte en enda bokstav, inte minsta prick i lagen förgå; inte förrän allt har skett. Den som upphäver ett enda av buden, om så det allra minsta, och undervisar människorna så, han skall räknas som den minste i himmelriket. Men den som handlar och undervisar efter dem skall räknas som stor i himmelriket.

Dessutom: det finns få historiker som förnekar att Jesus funnits - det är alltför många olika källor som talar om honom. Att han funnits är alltså inget kontroversiellt, men om han var (är) Guds son eller inte kan diskuteras. Jag är överytgad om att han var (är) det. 

Jag är en historienörd och går igång på att läsa om Bibeln och höra de historiska aspekterna av den. Jag tycker det är häftigt att veta att den Bok vi tror på är Sann!

Det får mig många gånger att forstätta tro! Vad får dig att fortsätta tro?