Dagens Andakt Onsdag

Skriven av Emelie

Emelie bor och arbetar med OM i Centralasien. Under 2 veckor är hon på Sverigebesök och berättar:

Vi är 40-talet arbetare på basen där vi bor, plus de 20-tal studenter från lokabefolkningen som bor tillsammans med oss för att gå lärjungakursen vi driver.  Jag är i landet på studentvisum och läser språket. Innan jag kom dit kunde jag knappt något, men det går bättre och bättre.

Det regnar ofta och är väldigt blött i staden där jag bor och eftersom vägarna mest består av grus, sand och lera blir det väldigt smutsigt, men ändå lyckas alla hålla sina skor rena - jag fattar inte hur...!

Kyrkan jag brukar besöka är konservativ med svenska mått mätt: som tjej behöver jag ha kjol, täcka mitt huvud och får inte predika eller undervisa. I början var det väldigt begränsande och jag var frustrerad men nu börjar jag hitta min plats där.

Barnhems-teamet

Tillsammans med ett team brukar jag besöka ett barnhem ett par timmar bort för att leka med barnen och bygga relationer. Många av barnen flyttar till den staden där vi bor när de blir äldre, och om vi har en relation med dem redan nu hoppas vi kunna fortsätta den när de flyttar närmare oss om ett par år.

Fram tills för ett par veckor sedan fick vi undervisa barnen på barnhemmet från Bibeln och berätta öppet om vår tro, men av olika anledningar fick vi plötsligt skarpa restriktioner på vilka som fick komma på besök och vad vi fick säga. 

Jag arbetar med barnhems-teamet och har kommit att bli ansvarig för kort-tidsresorna inom landet. Det känns väldigt spännande!

Utmaningar

På grund av landets historia finns det en stor misstro gentemot främlingar bland befolkningen. Människor ler sällan mot andra de inte känner, de är väldigt skeptiska och det är svårt att få vänner.

Berättelsen om den barnhämrtige samariten brukar tala väldigt mycket till människor i landet!

Det har varit väldigt tufft för mig personligen, och jag ser verkligen vikten av att behöva arbeta långsiktigt i landet för att bygga relationer och kunna berätta om Jesus.

Be gärna med oss:
- för barnhemsteamet och sommarens läger
- om fler arbetare!