Dagens Andakt Fredag

Skriven av Martin

Jer 1:4-10Herrens ord kom till mig: Innan jag formade dig i moderlivet utvalde jag dig, innan du kom ut ur modersskötet gav jag dig ett heligt uppdrag:att vara profet för folken.

Men jag svarade: ”Nej, Herre, min Gud, jag duger inte till att tala – jag är för ung!” Då sade Herren till mig: Säg inte att du är för ung utan gå dit jag sänder dig och säg det jag befaller dig! Låt dem inte skrämma dig, ty jag är med dig och jag skall rädda dig, säger Herren.

Och Herren sträckte ut handen, rörde vid min mun och sade: Jag lägger mina ord i din mun. I dag ger jag dig makt över folk och riken. Du skall rycka upp och vräka omkull, förstöra och bryta ner, bygga upp och plantera.

Jeremia skriver "Herrens ord kom till mig". Det är en stor sak att uppleva hur Gud talar till oss. Hur var det för dig när Herrens ord först kom till dig, när du började förstå att Gud är en levande gud och att han talar till dig?

A: "för mig upplevde jag det redan som barn. Det var självklart att Gud fanns, men det var inte förrän jag blev vuxen som jag verkligen började förstå att han vill ha en relation med mig." 

E: "för mig var det i tonåren som jag insåg att Gud ville tala med mig. Orden från Jeremias första kapitel har betytt väldigt mycket för mig: många gånger upplevde jag att Gud talade till mig, men jag hade svårt att ta in det. Henrik, min ledare i församlingen, var en stor hjälp för mig i att lärjungaträna mig och lära mig att höra Guds röst"

M: "för mig har det också varit naturligt sen barnsben, men det är först i sena tonåren som jag började förstå att det faktiskt varit Gud som talat. Det har ofta varit en process för mig, där jag först efteråt börjat ana vidden av det jag upplevt, hört eller gensvarat på."

MS: "i helgen var jag hos mina föräldrar och fick syn på min gamla bibel jag fick "till minne av söndagskolan". Den väckte minnen inom mig och jag såg direkt ett par människor för mitt inre som betytt så mycket för mitt kristna liv. Ingmarie, Boris och Hanna. De har väglett, format och undervisat mig och det har betytt så mycket för min tillväxt!"

Hur har du upplevt Gud tala? Vem har väglett dig? Och vem vägleder du?