Dagens Andakt Onsdag

Skriven av Håkan

Luk 1:57-80 - Johannes Döparens födelse.

I v.80 läser vi: "Och pojken växte och blev stark i anden. Och han vistades i öde trakter till den dag då han skulle träda fram inför Israel."

Många gånger kan vi uppleva hur vi lever i öknen och ingenting händer. Men Gud har tiden i sin hand: gång på gång återkommer Lukas evangelium till orden "när tiden var inne". Gud har en tid för allt och vi behöver inte stressa fram något.

Jag kan bara föreställa mig hur frustrerande det måste varit för Sackarias att vara stum och inte kunna tala. Men efter att han och Elisabet följt det Gud sagt åt dem: att döpa sin son till Johannes - löstes Sackarias tunga och han kunde tala igen. 

Ibland måste vi bara lita på det Gud sagt i våra liv och hålla oss till det, precis som Elisabet och Sackarias gjorde: de höll fast vid att Gud sagt att deras son skulle heta Johannes, trots att det gick helt emot vad kulturen och omgivningen sa.

Säg ja till det du upplever att Gud kallat dig till, och säg nej när andra försöker få dig att göra saker som Gud inte kallat dig till.