Dagens Andakt Onsdag

Skriven av Martin

Mark 4:1-9 - Sedan började han undervisa vid sjön igen. Massor av folk samlades kring honom, och därför steg han i en båt och satt i den ute på vattnet medan folket stod på stranden. 

2Han undervisade dem med många liknelser, och i sin undervisning sade han: 3”Hör! En man gick ut för att så. 4När han sådde föll en del på vägkanten, och fåglarna kom och åt upp det. 5En del föll på de steniga ställena, där det inte fanns mycket jord, och det kom fort upp eftersom myllan var tunn. 6Men när solen steg sveddes det och vissnade bort eftersom det var utan rot. 7En del föll bland tistlarna, och tistlarna växte upp och kvävde det, och det gav ingen skörd. 8Men en del föll i den goda jorden, det kom upp och växte och gav skörd. Det gav trettiofalt, sextiofalt och hundrafalt igen.” 

9Och han sade: ”Hör, du som har öron att höra med.”

Nyckelordet är här att lyssna: "Hör, du som har öron att höra med" (v. 9).

Lyssna till vad Gud säger, och låt det slå rot i ditt liv. Precis som en bonde förbereder jorden för att säden ska kunna gro, behöver också vi förbereda våra hjärtan för att Guds ord ska kunna slå rot och gro. 

Hösten som ligger framför är fullspäckad. Spontant vill jag snöra på mig skorna och börja springa för att hinna med allt men jag tror att Gud mitt i detta kallar mig, och oss, att stanna upp - och lyssna. 

Därför kommer vi under höstens andakter läsa igenom Matteus evangelium  tillsammans, utan långa utläggningar från någon av oss utan istället stilla oss för att lyssna.