Dagens Andakt Måndag

Skriven av Joy

Igår var vi på julmusikal i församlingen. Musikalen hette "Hotellvärden" och berättar julevangeliet från perspektivet av den man som ägde hotellet dit Josef och Maria sökte sig för att få ett rum. 

Hotellvärden hade inga rum att erbjuda, men gick tillslut med på att låta dem sova i stallet. När han tillslut förstår att en kung fötts där, skäms han otroligt och ber tusen gånger om ursäkt att han inte förstod. 

I musikalen ler Maria och svarar: "det var inte lätt för dig att förstå, du var ju så trött och ville bara sova..." 

Ibland känner jag mig precis så: jag är så trött att jag inte märker när Gud visar sig, och när jag väl ser att det är Han har jag inget att erbjuda mer än ett stökigt, stinkade stall. För den högste Gudens son och Kungarnas Kung! Då skäms jag, och önskar att jag kunde erbjuda något bättre. 

Men det vackra är att Jesus kom till jorden ändå, trots att ett stinkande, obekvämt stall var det enda som erbjöds honom.  

Tack Jesus för att du lät dig ödmjukas så mycket att du valde att komma till jorden, trots att det enda som erbjöds dig var det lägsta av det lägsta. Tack för att du kommer till oss, mitt i vår vardag och accepterar oss precis som vi är.