Dagens Andakt Fredag

Skriven av Magdalena

Jag mötte Ines på flyget hem från Asien i mars. Vi kom att prata om vad vi arbetade med: jag på en kristen missionsorganisation och hon på ett företag som gör om gamla patronhylsor till vackra smycken. Samtalet kom att handla om vad vi kan göra för att förbättra världen och hur viktigt det är att försöka skapa något vackert också i det mörker som finns.

Ines ståndpunkt var att om vi bara förenar oss som mänsklighet så kan vi få slut på ondskan - "Tror vi bara på det goda i människan går det". Jag menade att vi kan tro på godheten i människan hur mycket vi vill, men att vi ändå inte kommer kunna besegra ondskan. 

Jag lämnade det samtalet och kände mig som den mest negativa människan i världen.

Samtalet har malt inom mig från och till sen dess. Jag må uppfattas som en dysterkvist, men jag håller fast vid att vi inte kan rädda oss själva från ondskan. Bara Gud kan det.

Den Gud som skapat allt, som är evig, allsmäktig, kungars Kung och herrars Herre. Han som inte gav upp på oss utan sände sin Son till världen, inte för att döma den utan för att rädda den (Joh 3:16). En av de vackraste beskrivningarna av Jesus och hans uppdrag finns i Matt 12:20-21: "Han skall inte bryta av det knäckta strået eller släcka den tynande lågan, utan han skall en dag föra rätten till seger. Och hans namn skall ge folken hopp."

Världen är på väg utför och det kan se ut som att ondskan får härja fritt, men det är inte kört. En dag ska rättvisan segra, och det enda namn som ska ge folken hopp på vägen är Jesu namn.

That's my king (och det är hans födelsedag vi firar i jul!)