Dagens Andakt Tisdag

Skriven av Ann-Charlotte

Mark 5:24 – Mycket folk följde efter och trängde sig inpå Jesus. Där fanns en kvinna som hade lidit av blödningar i tolv år. Hon hade varit hos många läkare och fått utstå mycket. Det hade kostat henne allt hon ägde, men ingenting hade hjälpt, snarare hade hon blivit sämre.

Hon hade hört vad som berättades om Jesus, och nu kom hon bakifrån i hopen och rörde vid hans mantel, för hon tänkte att om hon bara fick röra vid hans kläder skulle hon bli hjälpt.

Och genast stannade blodflödet, och hon kände i kroppen att hon var botad från sitt onda. 

När Jesus märkte att det hade gått ut kraft från honom vände han sig om i hopen och frågade: ”Vem rörde vid mina kläder?” Lärjungarna sade: ”Du ser väl hur folk tränger på, och ändå frågar du vem som har rört vid dig!”

Han såg sig omkring efter henne som hade gjort det. Kvinnan, som visste vad som hade hänt med henne, kom rädd och darrande fram och föll ner för honom och talade om hur det var. Han sade till henne: ”Min dotter, din tro har hjälpt dig. Gå i frid. Du är botad från ditt onda.”

Jag kan verkligen identifiera mig med den här kvinnan, jag längtar också efter ett mirakel!

När jag var 19 år blev jag sjuk i ledgångsreumatism. Sjukdomen gör att kroppen bryter ned sig själv, och många gånger har jag så fruktansvärt ont att jag inte kan gå eller röra mig. Åh, vad jag önskar att Gud skulle gripa in och göra ett mirakel!

Jag har haft bra perioder sen jag blev sjuk, men många perioder har varit tunga och känts som en enda lång, mörk tunnel. Men hur lång den här tunneln än är, så vet jag av erfarenhet attt Gud bär mig, och det finns ett slut på tunneln. Det finns hopp!

Jag längtar efter att se mirakel, i mitt liv, men också i västvärlden i stort. Jag vill tro att det finns hopp, vill tro att Gud kan gripa in – och jag längtar efter att förmedla det hoppet till andra!

Jag har sett Gud gripa in också i mitt liv, jag har sett mirakler i min egen kropp: jag är inte helt frisk än, men jag minns när Gud grep in under en operation och gav långt bättre resultat än vad både jag och läkaren vågat hoppas på.