Dagens Andakt Fredag

Skriven av Martin

Vi är inne i vår årliga revisionsprocess på kontoret och vi lever i ett hav av papper, siffror och policies. Häromdagen tänkte jag för mig själv att min värld är så helt annorlunda mot den Jesus levde i, och jag sa till Jesus: "Du har ingen aning om vad jag går igenom nu...!"

Men så påmindes jag om Matt 15:29-30a – Jesus gick därifrån utmed Galileiska sjön och sedan upp på berget. Där satte han sig ner. Mycket folk kom till honom, och de hade med sig lama, blinda, lytta, stumma och många andra och lade ner dem framför honom.

Jesus hade folk runtomkring sig, h e l a tiden. De kom till honom i massor, och de lade sina behov framför honom, många gånger också bokstavligen. Är det inte så vi känner ibland också? Att behov efter behov läggs i vårt knä och högen bara växer?

När jag läser om hans situation och hans respons ser jag en man, Jesus - Guds egen son, vara närvarande i nuet. Möter människor. Mättar deras behov. Han är närvarande! 

v.30b-31 – Han botade dem, och folket häpnade: stumma talade, lytta blev friska, lama gick och blinda såg. 

I evangelierna läser jag om hur Jesus är glad, arg, ledsen, frustrerad, men aldrig stressad. Jag vill också ha Jesu förmåga att vara närvarande!

 v. 31b – Och de prisade Israels Gud.

Må min respons till olika situationer också leda till att Gud prisas och äras.