Dagens Andakt Fredag

Skriven av Mårten

Ef 4:1-6 – Jag uppmanar er alltså, jag som är fånge för Herrens skull, att leva värdigt er kallelse, alltid ödmjuka och milda.

Ha fördrag med varandra i tålamod och kärlek.

Sträva efter att med friden som band bevara den andliga enheten: en enda kropp och en enda ande, liksom ni en gång kallades till ett och samma hopp.

En är Herren, en är tron, ett är dopet, en är Gud och allas fader, han som står över allting, verkar genom allt och finns i allt.

Vilka vackra ord som staplas upp här! Enhet. Ödmjukhet. Mildhet. Tålamod. Kärlek. Ord som får forma gemenskapen bland oss som är kristna. Fina ord, men inte så enkla alla gånger. 

VI kanske är trötta, stressade och har mycket på gång. Då är det lätt att tappa tålamodet, eller mildheten. Här får vi hela tiden återkomma till vad vi stävar efter: enhet. För att vara enade behöver vi vara

Kanske kan du identifiera vilka av dessa ord du behöver jobba på just nu. Eller kanske finns det ord och uttryck i texten som gör dig glad: "äntligen klarade jag av att vara mer tålmodig!" 

Jag tror att det är viktigt att reflektera över detta. 

"Med friden som band", vad betyder det egentligen? Även om vi kanske tänker och tycker olika om saker och ting tror vi på samma Gud och har samma hopp, och det är den friden med Gud som är vår enhet.

Jag tror att vi alla behöver jobba på ovanstående, men jag tror också att vi behöver glädjas över när vi växer i dem. Vad säger Gud till dig just nu kring de här orden?