Dagens Andakt Tisdag

Skriven av Kerstin

Vi bor och arbetar i ett land i nordvästra Afrika. Landet är otroligt fattigt och vi känner bara till en handfull kristna lokalinvånare.

Vi arbetar med samhällsutveckling: hjälper till och stöttar utbildning för barn, hälsofrämjande projekt och har kurser i nyföretagande för vuxna.

Vi har föräldrakurser där vi lär mammorna att laga näringsriktig mat med lokala råvaror. Vi pratar om att de är viktiga för sina barn, att de behöver hjälpa sina barn att äta och att det är viktigt att tvätta händerna. 

"Jag visste inte att det var viktigt att prata med mitt barn", sa en av mammorna efter kursen.

Vi kör allt vi kan för att få ut Guds ord, och försöker få Bibeln översatt. En av våra lokala översättare är mycket emot kristendom, men hjälpte oss att översätta Lukas 13 vid ett tillfälle. Efter att ha översatt berättelsen utbrast han:

"Det är en mäktig berättelse. Om alla levde så här skulle det inte finnas några krig." Be med oss att han förstår Guds ord!

Be med oss i teamet:

  • Att vi lär känna varandra så att vi kan använda våra andliga gåvor på bästa sätt
  • Om vishet och finansiering för våra olika projekt
  • Att hela familjer kommer till tro. Hur når vi dem på bästa sätt? Hur kan vi få ut Guds ord bland folket? Appar, ljudfiler, via radio och tv?
  • Frimodighet för lokala troende. Nåd att växa i tron och bära frukt