Dagens Andakt Måndag

Skriven av Martin

När människor blir fysisk hemlösa blir de rotlösa och ser mer och mer bara till sitt eget bästa. Man lever bara för dagen och planeringen framåt blir ofta mycket kortsiktigt. 

Samma sak tror jag att det är för de andligt hemlösa, de som inte hittat hem i själen.

Precis det här tog vi upp på Teenstreet-lägret i år, och jag utmanades mycket av det. En psalm som talade starkt till mig under den veckan var Psalm 84.

Ps 84:4-6 – Sparven har funnit ett rede och svalan ett bo för sina ungar: dina altaren, Herre Sebaot, min konung och min Gud. Lyckliga de som bor i ditt hus och alltid kan sjunga ditt lov. Lyckliga de som har sin styrka i dig, de som gärna drar upp till templet.

Psalmisten njuter verkligen av att vara hemma hos Gud! "Lyckliga de som bor i ditt hus och alltid kan sjunga ditt lov."

Har ni sett svalan som bygger bo alldeles under taknocken? Det är ett fantastisk uttryck för frihet och rörlighet! Och det är en underbar bild för vår relation till Gud: att med frihet sväva över fälten och med precision komma hem till boet.

Att ha sin identitet och sin trygghet i Gud är att vara hemma hos Gud.

Det står en kamp om min identitet. Kanske känner ni igen det? Jag måste hela tiden söka Gud ansikte och ha mitt hem hos Honom, så att inte min roll eller min position i livet ger mig min identitet.

Det bästa motgiftet mot att kastas runt på ett stormigt hav av behov och möjligheter är att ha sin identitet i Gud. Och det vill jag ska prägla mitt liv, och den kommande hösten.