Dagens Andakt Tisdag

Skriven av Jackie

Imorse läste jag ett stycke i Bibeln som jag alltid blivit så provocerad av....

2 Kor 12:7-10 – Och för de väldiga uppenbarelsernas skull, för att jag inte skall bli högfärdig, har jag fått en tagg som sticker mig, en ängel från Satan som misshandlar mig så att jag inte blir högfärdig. Tre gånger har jag bett Herren att den skall lämna mig i fred. Men han svarade: ”Min nåd är allt du behöver.” Ja, i svagheten blir kraften störst.

Därför vill jag helst skryta med min svaghet, så att Kristi kraft kan omsluta mig. Jag gläds åt svaghet, förolämpningar, svårigheter, förföljelser och nöd när det är för Kristi skull. Ty när jag är svag, då är jag stark.

Jag har alltid blivit så provocerad av Guds svar till Paulus: "Min nåd är allt du behöver". Vad är det för svar? Det är inte ett ja, inte ett nej, inte ens ett kanske! Jag brukade bli så provocerad, men jag tror att jag missade att läsa det i sitt sammanhang. Jag läste inte att Guds styrka omsluter mig!

Det är när vi är svaga, när vi vågar berätta som det verkligen är, som Guds styrka blir som mest uppenbar. Den växer inte, för den är alltid stor, men den blir uppenbar när vi erkänner att vi inte klarar det själva. 

Den här sommaren har det blivit så stort för mig: också på de områden där jag tänker mig vara stark, måste jag erkänna både för mig och för Gud att det är på grund av Guds styrka som jag klarar det.