Dagens Andakt Måndag

Skriven av isak

Jag var på konferensen Gospel Fokus i helgen och blev väldigt uppmuntrad. En av de som talade var Greg Gilbert, och jag vill dela några av hans tankar från helgen:

Förenade genom evangeliet

Fil 2:1-11 – Om det alltså finns tröst genom Kristus, uppmuntran från kärleken och gemenskap från Anden, om det finns ömhet och medkänsla, gör då min glädje fullkomlig genom att visa enighet. Lev i samma kärlek, eniga i tanke och sinnelag, fria från självhävdelse och fåfänga. 

Var ödmjuka och sätt andra högre än er själva. Tänk inte bara på ert eget bästa utan också på andras. Låt det sinnelag råda hos er som också fanns hos Kristus Jesus. 

Han ägde Guds gestalt men vakade inte över sin jämlikhet med Gud utan avstod från allt och antog en tjänares gestalt då han blev som en av oss. När han till det yttre hade blivit människa gjorde han sig ödmjuk och var lydig ända till döden, döden på ett kors. 

Därför har Gud upphöjt honom över allt annat och gett honom det namn som står över alla andra namn, för att alla knän skall böjas för Jesu namn, i himlen, på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna att Jesus Kristus är herre, Gud fadern till ära.


Stycket kan sammanfattas i 2 meningar:
Enheten i församlingen lever där självhävdelse dör
...och...
Självhävdelse dör vid foten av Kristi kors

Håller du med? Har du sett enheten någonstans? Självhävdelsen?