Dagens Andakt Tisdag

Skriven av Martin

Jag kommer precis från en resa i Indien tillsammans med ett team härifrån Sverige.

I Calcutta besökte vi 3 av Moder Teresas center. Calcutta är som en puttrande gryta, ALLT finns här – fattigdom, rikedom 

En av de saker de här centrena gör är att de plockar närmast döende människor på gatan. De ger dem mat, klär dem och tvättar deras sår. Många av dem vi mötte var förståndshandikappade, dementa och funktionshindrade - de är samhällets lägst ställda! Många av dem lever sina sista dagar på centrat men dör med värdighet, omgivna med människor som bryr sig om dem och älskar dem.

På en vägg står Moder Teresas ord: "The goal is not success, the goal is to be faithful". 

Dagen efter vi besökte dessa center åkte vi till Touch Nature, det företag som vår butik Restore köper in tvål och väskor ifrån. Bakom företaget står Josefine Tan, en kvinna från Singapore som tidigare drev ett systerföretag i Nepal men som pga politiska sammandrabbningar kastades ut ur landet och förlorade hela företaget. 

Gud ledde henne vidare och sen ett par år tillbaka driver hon Touch Nature i Calcutta, Indien.

Hit kommer nepalesiska kvinnor och flickor som räddats från prostituition på Calcuttas gator. De får hjälp att bearbeta det som hänt, och får en inkomst genom att tillverka tvål som bland annat säljs via vår butik (Restore).  

Och när jag satt där och lyssnade till presenatationen av Touch Nature och det arbete de står i ringde Moder Teresas ord i mina öron: "The goal is not success, the goal is to be faithful". 

Om det vi gör leder till framgång eller inte är sekundärt, vi är först och främst kallade till att vara trofasta Guds kallelse,