Dagens Andakt Onsdag

Skriven av Sinan

I somras anordnade jag en konferens för arabisktalande. Många var nyanlända flyktingingar med arabiska som modersmål, men inte alla var kristna. När sommaren var slut insåg jag att jag inte kan lämna det här: vi måste ha gudstjänster för dem också under året!

Så jag började bjuda in flyktingarna till kyrkan för gudstjänst. Jag är bussförare, hyrde en buss och hämtade flyktingar.

Första söndagkvällen hade vi 30 besökare, nästa söndag 100. I söndags var vi 150. De allra flesta är nyanlända flyktingar och de är bara på transitboende i Jönköping, så efter 2 veckor flyttar de vidare igen. Vår tid är nu!  

Luk 5:6-7 – Och de lade ut näten igen och drog ihop en väldig mängd fisk. Näten var nära att brista, och de vinkade åt sina kamrater i den andra båten att komma och hjälpa till. De kom, och man fick så mycket fisk i båda båtarna att de höll på att sjunka.

Det finns så många fiskar att fiska! Och nu bjuder vi in andra kyrkor i stan att också vara med, men det är inte så många som hakar på...

Hur länge ska vi vänta på att svenska kristna vaknar upp och börjar nå ut till flytkingarna?

Vi behöver be för svensk kristenhet att vi ska veta hur vi ska gensvara på allt som sker!
Det är bra med språkcafé, och det är bra att jobba socialt men vi ska inte vara rädda att berätta om Jesus. Många av flyktingarna vill höra!

Tiden är nu. Det är väckelse!

De är öppna: de börjar ifrågastätta Islam och de är öppna för Guds rike. De måste få höra!