Dagens Andakt Tisdag

Skriven av Shamiran och Diana

För snart ett år sen var vi i Filippinerna för att under 3 månader jobba med OM. Vi var ute i byarna på landsbygden och lagade mat till gatubarnen i huvudstaden. Vi gjorde saker som jag aldrig trodde att jag skulle göra...: duscha i floden, laga mat över öppen eld och möta fattigdomen på ett sätt jag aldrig sett förut. 

Diana: Jag lärde mig tålamod och att uppskatta livet här hemma. Som med maten t.ex. Efter min tid i Filippinerna slänger jag aldrig rester igen!

Shamiran: Mina vänner säger att de ser att jag förändrats. Jag ser livet på ett annat sätt idag: jag har insett att jag behöver Gud och bara Honom. Allt annat är sekundärt.

Jag är inte den samme idag. 

Jag lärde mig att Gud finns, oavsett var jag är. Kraften i bönen. Och att lita på honom! Jag har haft svårt att lita på Honom tidigare, men i Filippinerna 

Diana: Jag värdesätter saker annorlunda idag. 

Ta tillvara på chansen att åka ut. Allt blir inte som man tänkt sig, men jag har inte ångrat att jag åkte. 

En del har frågat: "Är det inte bättre att skicka pengar till fattiga istället för att lägga pengar på att åka själv?" Men det gör nåt med en själv när man åker ut och när man lämnar sin bekvämlighetszon. Du  kommer att växa i din relation till Gud. Och du kan fortfarande göra skillnad: visst behöver barnen och ungdomarna mat för dagen, men de behöver så mycket mer: uppmärksamhet, kärlek, glädje. Och det kunde vi vara med att ge! 

Be med oss för

  • OM Filippinerna: struktur och organisering av arbetet
  • barnen och ungdomarna OM jobbar med: många av dem lever på gatan och behöver både beskydd och en framtid. Be att de får se vad Gud har för dem!
  • fler som åker ut

 Joh 1:14 – Och Ordet blev människa och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, en härlighet som den ende sonen får av sin fader, och han var fylld av nåd och sanning.

Gud blev själv kött och blod för att visa sin kärlek till oss. Och nej, det räcker inte med att bara skicka pengar...