Dagens Andakt Onsdag

Skriven av Martin

Dagens bibelreflektion kommer från Markus. Minns orden från kapitel 4:23 - Hör du som har öron att höra med.

Mark 2:18-22 – Johannes lärjungar och fariseerna fastade. Då kom några och frågade honom: ”Varför fastar Johannes lärjungar och fariseernas, men inte dina lärjungar?”

Jesus svarade: ”Inte kan väl bröllopsgästerna fasta medan brudgummen är hos dem. Så länge de har brudgummen hos sig kan de inte fasta. Men det skall komma en tid då brudgummen tas ifrån dem, och när den dagen är inne kommer de att fasta.

Ingen syr fast en bit okrympt tyg på ett gammalt plagg. Då sliter ju det nya tyget med sig av det gamla och det blir en värre reva. Ingen häller nytt vin i gamla vinsäckar, för då spränger vinet säckarna, och både vinet och säckarna förstörs. Nej, nytt vin slår man i nya säckar.” 

Idag börjar fastan inför påsken. Det vanligaste sättet att fasta är att avstå från mat eller viss typ av mat, men vad finns det för andra sätt att fasta?

  • Facebook-fasta
  • Media-fasta
  • Nyhetsfasta

Vad skulle vara något som vi kan fasta ifrån under den här perioden? Något som skapar ett uttrymme för oss att vända oss till Gud – det som fastan faktiskt handlar om, och bekänna vårt beroende av Honom?