Dagens Andakt Torsdag

Skriven av J.

Jag är utbildad ingenjör och trodde aldrig att jag kunde använda det i mission. Men för ett par år sedan reste jag runt i Mellanöstern för att hälsa på missionärsvänner och upplevde hur Gud 

Nu bor jag i norra Irak och arbetar med OM:s hjälparbete bland syriska flyktingar. 

Vi arbetar tillsammans med de lokala församlingarna för att distrubera hjälpen. Det är helt ovärderligt - de har kontakter vi som utlänningar aldrig skulle ha, och med våra kontakter utomlands kan vi vara med och göra hjälparbetet möjligt. 

Kurderna har sett hur den kristna kyrkan gensvarat på flyktingkrisen och de högaktar oss. Till skillnad från många andra länder i Mellanöstern är det positivt att säga att vi är kristna. Och folk gensvarar på evangeliet som aldrig förr: Vi har fler människor som är intreserade att läsa Bibeln än vi hinner med!

Jag är i Sverige för att möta en vän jag lärde känna i norra Irak. Jag delade evangeliet med honom, men han gav inget direkt gensvar på det. Han flydde Irak och jag tappade kontakten med honom. En dag fick jag ett meddelande från honom:

– Jag ville bara säga att jag är i Sverige, jag är trygg här och jag har tagit emot Kristus. 

Jag blev helt chockad! Jag visste att jag hade vänner och försökte direkt tänka ut hur jag skulle kunna koppla ihop honom med mina kristna vänner i Sverige. När jag väl började kontakta mina vänner i Sverige visade det sig att OM-folket redan träffat honom på hans asylboende!

Gud hade redan ordnat nätverkandet.

Nu är jag här i Sverige för att vara med på min kompis dop i en liten församling på den småländska landsbygden. Gud gör fantasiska saker, mitt i krisen!