Dagens Andakt Måndag

Skriven av Santosh

I Matt 24:14 talar Jesus om att – budskapet om riket skall förkunnas i hela världen och bli till ett vittnesbörd för alla folk. Sedan skall slutet komma.

Vi är kallade att gå till alla folk. Ordet betyder egentligen "folkgrupper". Vi ska vara ett vittnesbörd för alla folkgrupper

I Indien har vi 430 olika språk och 4635 (!) folkgrupper. 

2003 grundade vi Malda Christian Fellowship - en församling i staden där vi bor. Då var vi 3 personer, idag är vi över 4000 i flera olika församlingar. 

Vi vill att vårt arbete ska vara holistiskt: det ska se till både ande, kropp och själ. Därför har vi startat skola för barnen på flera platser och arbetar med vattenrening och brunnar i flera byar. Min fru är utbildad inom hår- och hudvård och har öppnat en salong i vårt hem för kvinnor. När min fru Mercy behandlar deras hår och deras hud frågar hon också ofta hur deras liv ser ut annars: hur de har det med sin man, hur de mår och hur det går med barnen. Och kvinnorna öppnar upp sig och berättar! Många av dem gråter när berättar och min fru kan ofta dela med sig om hoppet vi har i Kristus. 

Be för oss:

  • Be att fler dörrar öppnas för oss att berätta om Jesus.
  • Vi ber om ytterligare ett team av kvinnor som kan dela evangeliet med andra kvinnor.
  • Be också för vårt land. Fler och fler lagar stiftas som riskerar att minska friheten för individen i Indien.