Dagens Andakt Fredag

Skriven av Lydia

För ett par veckor sedan var jag en vecka i Moldavien tillsammans med vår lärjungaträningsgrupp i församlingen i Bodafors. 

Vi var 10 ungdomar, vår pastor Eva och jag. Det var en väldigt bra resa! Vi hade barnmöten i flera byar och mötte både barn och äldre: delade ut matpaket, berättade om Jesus och bibeln, bad med dem och lyssnade till deras berättelser.

I en av byarna besökte vi också en krukmakare och gjorde ett litet studiebesök. Han var kristen och det var så uppmuntrande att höra honom berätta om Gud och hans längtan att göra sitt arbete till ett arbete för Honom. Att se honom arbeta och höra honom berätta var nästan som att höra en predikan, det var så mäktigt!

En dag mötte vi en liten församling ute i en av byarna. Vi åkte dit med tanken att vi skulle  tjäna och uppmuntra de, men när de bad att få be för oss innan vi åkte därifrån blev vi så välsignade! Syster Anna bad så det rungade i hela kyrkan och även om vi inte förstod vad de bad på rumänska kände vi igen Anden och det var så mäktigt!

Det har varit spännande att se unga människor gå från att bara tro på Gud till att verkligen vilja bli lärjungar som lever ut sin tro. Våra ungdomar har kommit hem med ett större perspektiv på Gud och världen och många av dem har ett större hjärta för att tjäna andra nu. En av våra ungdomar uttryckte det: "Vi är ju människor allihopa!"

För egen del har det gett en nytändning att åka på teamresa. Jag är så tacksam!