Dagens Andakt Tisdag

Skriven av S och S

2 Thess 3:1-5 – Och så, bröder, be för oss att Herrens ord vinner spridning och anseende, så som har skett hos er, och att vi förskonas från brottsliga och onda människor – alla har ju inte tron.

Men Herren är trofast, han skall styrka er och skydda er för det onda. I vår tro på Herren litar vi på att ni gör och kommer att göra vad vi här föreskriver. Må Herren leda er fram till Guds kärlek och Kristi uthållighet.

Vi når ut till somalier och berättar för dem om Jesus som Guds son. Min fru är en stark evangelist och jag tar vid när hon bett frälsningsbönen med dem och lärjungatränar dem.

Det är så många somalier som är redo för evangeliet! De kontaktar oss via Facebook, Skype eller andra sociala medier. Den senaste min fru ledde till Kristus var en somalisk kvinna som kontaktade henne när vi satt på bussen från flygplatsen igår. Det är fantastiskt!

Men vI behöver era böner. Senast häromdagen blev en vän och medarbetare till oss misshandlad för sin tro. Be för oss och be att Herrens ord vinner spridning!

Be också för de somalier som blir kristna. De är är otroligt utsatta. En del av dem får utstå förföljelse för sin tro, andra blir helt enkelt uteslutna ur gemenskapen bland sitt folk och många lider därför av starka ensamhetskänslor, depression och ångest. Be om beskydd för dem! Vi vet ju att Herren är trofast, men vi behöver era böner.