Dagens Andakt Fredag

Skriven av Jackie

Vi är mitt i Ramadan, muslimernas fastemånad, och vi ber särskilt för dem att de ska finna frid och sanning den här månaden. Skriv upp dig på dagliga bönemail här.

Dag 5/30 – Talibépojkarna i Västafrika

I Västafrika finns pojkar som skickas iväg av sina föräldrar till lärlingsutbildning för att utbildas i Koranen. Målet är att vid 19 års ålder ha memorerat Koranen på arabiska. Under tiden får de tigga ihop sin mat och hyrs ut till bönder. Om de inte tigger in tillräckligt med pengar eller inte klarar memoreringen straffas de fysiskt. Många utsätts för sexuella övergrepp och lever i rädsla. De har berövats sin barndom.

Be:

  • Be att Västafrikas regeringar tillsätter lagar som skyddar de drabbade barnen och ger dem rätt till vanlig skolgång
  • Syftet med dessa lärlingsutbildningar var från början annorlunda. Nu har det kommit att handla om ekonomisk vinst för samvetslösa lärda. Be att gärningsmännen, som exploaterar barn samtidigt som de ger ett sken av religiositet, prövas i domstol. Be att anmälningarna mot dem följs upp.
  • Be för de personer som kämpar för dessa barns rättigheter. Be att ännu fler centra öppnas där pojkar kan tas emot, få tak över huvudet, skolgång, sjukvård och kärlek.