Dagens Andakt Fredag

Skriven av Meredith

Jag har bott i Kosovo de senaste 3,5 åren. 

Jag flyttade till Kosovo för att jobba bland barn och kvinnor som upplevt våld i hemmet eller varit offer för människohandel. Fokus ligger på att hjälpa dem att gå vidare efter det trauma de gått igenom: själavård, lära dem skriva och läsa och lära 

Min roll var att lära dem uttrycka sig genom konst på olika sätt: genom att måla, teckna och skriva. Det har fungerat som terapi för dem och hjälpt dem att gå vidare.

En av kvinnorna jag jobbat mycket med heter Besa. Se hennes berättelse i videon här!

Den här kvinnan har blivit en av mina närmsta vänner i Kosovo och hennes berättelse är så stark för mig. Jag har sett hur Gud helat henne och burit henne genom allt det hon gått igenom. Det är så mäktigt och jag är så välsignad av att se processen!

Efter att hon blev kristen har jag fått vara med och lärjungaträna henne och undervisa henne i Bibeln. Här har våra två visioner för arbetet kommit samman: att få hjälpa kvinnor och barn att gå vidare efter trauma av misshandel och att få se dem bli kristna och se dem växa som troende.

Vi jobbar mycket med att så frön av evangeliet i Kosovo. Det är häftigt att vara med i det och samtidigt är det så lätt att bli missmodig för att jag inte delat tillräckligt mycket av evangeliet med mina vänner eller missat olika tillfällen.Men så påminde en vän mig för ett tag sen: "Den helige Anden sänder dig inte någonstans utan att genomföra det Han vill göra i och genom dig." Jag blev så uppmuntrad av det! 

Minns att Gud vet vad Han vill göra och Han kommer att göra det.

Kyrkan i Kosovo är mycket ung och behöver stor stöttning för att kunna växa på ett bra sätt. Be för OM-teamen på plats att både hitta kristen gemenskap bland de lokala troende men också att lärjungaträna och undervisa kyrkan på ett rätt och riktigt sätt.