Dagens Andakt Fredag

Skriven av Brad

När jag gick genom skogen häromdagen frågade jag Gud, var är min kärlek för människor? Bibeln säger att vi först ska älska Gud med allt vi har, och sedan vår granne. Hur kan vi älska Gud men inte älska andra människor? Jag säger inte att jag har svaret på frågan, men jag tror att Gud vill säga något med det här till mig. Jag behöver tålamod från Gud, jag behöver hjälp att älska människor. Gud älskade oss först så att vi kan älska andra. 

1 kor 13:1-2
Om jag talar både människors och änglars språk, men saknar kärlek, är jag bara ekande brons, en skrällande cymbal. Och om jag har profetisk gåva och känner alla hemligheterna och har hela kunskapen, och om jag har all tro så att jag kan flytta berg, men saknar kärlek, är jag ingenting.

Det är svårt att älska människor, men jag tror att när vi älskar Gud så mycket kan vi också älska andra. "No root, no fruit", vi som kristna vill se frukt men vi har inte alltid rötterna. Varför vill vi se frukt, för att ge ära till Gud eller till oss själva? Är vi verkligen rotade i Gud? När vi är rotade i Gud kommer vi kunna förstå Guds stora kärlek och kunna ge den vidare. Jag måste fråga Gud varje dag om hjälp att älska alla människor. Vi är alla olika, vi förstår inte alltid varandra. Därför frågar jag Gud om han kan visa mig hur jag kan älska alla.