Dagens Andakt Onsdag

Skriven av Daniel

Idag ber vi för vårt arbete i Ryssland och särskilt vår svenska medarbetare E. som bor där sedan 4 år. Så här berättar hon:

"Under sommaren har vi haft flera olika missionsresor. Jag har varit med och planerat dem, och i augusti hade jag också möjlighet att åka på en själv. Jag åkte med ett team på 10 personer till en liten stad (omkr. 20000 inv) i södra Ryssland. Resan dit tog omkring 20 timmar, och för flera av deltagarna var det deras första missionsresa. Vi hade deltagare från 7 olika länder inklusive Ryssland.

Det var en riktigt utmaning att vara del i ett team med så många olika nationaliteter och personligheter. Under outreachen hjälpte vi en församling med att hålla engelsklektioner i en skola, hålla i barnaktivitet för barn mellan åldrarna 3-12 samt hålla i några internationella kvällar. Vi hade väldigt kul, och det var så roligt och uppmuntrande att se att det kom folk till kyrkan som aldrig någonsin hade varit där tidigare.

För mig var det väldigt uppmuntrande att träffa församlingen där. Pastorn och hans fru köpte förra året ett stycke land för att bygga sig ett hus på, men bestämde att istället för att först bygga en byggnad till församlingen och sen därefter om det fanns mark och pengar kvar bygga sig ett eget hus bredvid. För mig var det otroligt uppmuntrande att se att de satte församlingens behov framför sina egna.

I församlingen fanns också en tjej som var ”tältmakande” missionär från västra Europa och första dagen när vi var där hade de sitt första dop på sex år. Det var en jättehögtid och det var underbart att vi hade möjlighet att delta i den."

Tacka för:

  • Att alla projekt under sommaren har gått bra
  • Att jag trivs i min nya bostad och de jag bor med
  • Att jag har kommit mer in i församlingen

Be gärna för:

- Framtiden, vad jag ska göra efter nästa sommar när jag lämnar Ryssland.
- Mitt nya arbete med de utsatta barnen, vishet vad jag ska göra och hur vi kan hjälpa dem ännu mer
- Den nya lagen som gör det svårare (men inte omöjligt) för oss att öppet evangelisera. Det är ännu svårt att se hur mycket den kommer att påverka oss och vårt arbete.