Dagens Andakt Måndag

Skriven av Sanna och Steven

Vi bor i Nordafrika sedan 6 år tillbaka med längtan att se fler människor lära känna Jesus.

Sanna: Jag läser arabiska på universitet tillsammans med lokala studenter. Jag läser arabisk litteratur, grammatik och historia och trivs jättebra! Här har jag fått många lokala vänner och vi har så många bra samtal tillsammans.

Första gången jag skrev ett prov på universitet ville en klasskompis hjälpa mig fuska genom att visa mig svaren men jag vägrade, alla 5 gånger.

Jag brukar försöka dela 3 saker när jag pratar med mina klasskompisar:

  • Mitt vittnesbörd och vad Gud gjort i mitt liv
  • Vad Gud talat till mig om senast
  • Om jag får frågor om kristendomen försöker jag så fort som möjligt leda samtalet in på vad Bibeln säger. Jag har bibeln på arabiska på mobilen och visar den ofta för att de ska få smaka på Hans ord.

Steven: Jag jobbar med ett turistföretag till vardags men har inte alltid resor eller grupper att leda. Då har vi tid att jobba med det vi också vill göra: möta de kontakter som vill höra om Jesus. Vi samarbetar med ett medienätverk som tillhandahåller hemsida och Bibeln på arabiska för muslimer som söker Jesus. Mitt team och jag har ansvar för alla kontakter det här nätverket får in från det området där vi bor. Det har varit väldigt uppmuntrande för vanligtvis träffar vi inte muslimer som är öppet sökare, men nu möter vi muslimer som söker Jesus och som i vissa fall till och med blivit kristna.

Be för oss när vi reser tillbaka till Nordafrika:
  • Tro och mod – att våga göra det vi är kallade till att göra i landet och att med frimodighet berätta vad Gud gjort i mitt och vårt liv.