Dagens Andakt Onsdag

Skriven av Jackie

Dagens bibelreflektion kommer från Apostlagärningarna. Minns orden från Mark 4:23 - Hör du som har öron att höra med.

Apg 19:13-20 – Några kringvandrande judiska andeutdrivare tog sig också för att uttala herren Jesu namn över sådana som hade onda andar. De sade: ”Jag besvär er vid den Jesus som Paulus förkunnar.” Så gjorde sju söner till en viss Skeuas, en judisk överstepräst. Men den onda anden svarade dem: ”Jesus känner jag till, och vem Paulus är vet jag, men vilka är ni?” Och mannen som hade den onda anden i sig for på dem, övermannade dem alla och tilltygade dem så illa att de måste fly ut ur huset, nakna och blodiga.

Detta blev känt i hela Efesos bland både judar och greker, och alla greps av fruktan, och herren Jesu namn blev ärat. Många som hade blivit troende kom och bekände öppet vad de hade ägnat sig åt, och åtskilliga av dem som bedrivit trolldom samlade ihop sina böcker och brände dem offentligt. Man beräknade deras värde och kom fram till 50 000 silverdrachmer. Så fick ordet genom Herrens kraft ökad framgång och styrka.

Vad slår dig när du läser texten?

  • Kraften i Jesu namn!
  • Att de – de judiska andeutdrivarna, använder namnet hos "den Jesus som Paulus förkunnar". De måste sett något av Paulus och den kraft som han hade i Jesu namn som de också ville ha, men de kände uppenbarligen inte Jesus. ....vilket den onda anden också såg: "Jesus känner jag till, och vem Paulus är vet jag, men vilka är ni?"

Jag tror att vi har lätt att glömma vem Jesus är och vilken kraft som finns i Honom. Hur förhåller vi oss till Honom? Förstår vi verkligen vilken makt Han har?