Dagens andakt Torsdag

Skriven av Martin

Jesus hade allt – ALLT, i himlen och ändå sändes han tomhet till den här världen. När han växte upp jobbade han med sin pappa i hans lilla snickeriföretag. Det sägs egentligen inte jättemycket om den tiden, men vi kan ana att det inte var något storföretag med massa tilllgångar och att de inte levde i något stort överflöd. När Jesus blir vuxen väljer han så småningom att lämna snickaryrket och gå in i rabbin-livet på heltid. Det gick inte lång tid innan han hade en liten skara på 12 lärjungar som följde honom var han gick, och så smånigom en ännu större skara på uppemot 70 lärjungar som var med honom.

De hade alla lämnat sina tidigare yrken - och inkomstkällor, för att följa Jesus på heltid. Men vad levde de på? Vem betalade för hela kalaset? Såg till att de hade mat att äta och kläder att sätta på kroppen? I Lukas kap 8 får vi en liten hint...

Luk 8:1-3 – Därefter vandrade Jesus från stad till stad och från by till by och förkunnade budskapet om Guds rike. Med honom följde de tolv och några kvinnor som hade blivit botade från onda andar och från sjukdomar: Maria, hon från Magdala, som sju demoner hade farit ut ur, Johanna, hustru till Herodes förvaltare Kusas, Susanna och många andra, som alla hjälpte dem med sina tillgångar. 

Jesus och lärjungarna hade människor som var med och hjälpte dem ekonomiskt. Och Jesus var helt ok med det! Det var människor som berörts av Jesus och ville vara med i Guds verk i världen.

Det är intressant att se vilka kvinnor (!) som nämns i texten ovan: Mara från Magdala - hon som uppenbarligen hade en mycket tuff bakgrund med sju andar som bott i henne, Johanna som var fru till Herodes förvaltare och troligtvis hade stooora tillgångar. 

Och Jesus lät dem välsigna honom med sina tillgångar! 

Vi är en organisation som lever på människor som välsignar med sina tillgångar. Hur många Marior och Johannor har vi inte i våra nätverk? Låt oss inte glömma att tacka Gud för dem!