Dagens Andakt Onsdag

Skriven av Daniel A

Vi ber för Zaya (Jönköping) som är omobrd vårt fartyg Logos Hope. De ligger just nu i Kap Verde och har precis varit i Kamerun och Ghana. 

Han berättar:

"Vi ankom till Ghana den 3 september till en nybyggd port. Vid ankomsten blev vi välkomnade med dans och sång. Majoriteten i Ghana är kristna som känner sin tro väl vilket är glädjande för mig. Men ändå är många nominell kristna och det finns även andra religions grupper som Islam. Här var vi också ute på kvällarna och evangeliserade. Det var mest för arbetare i området. Vi gick även ombord andra skepp och berättade om Logos Hopes verksamhet för besättningen.

Det blev så att en gammal fattig man blev påkörd vid huvudvägen. Han blev flyttad till sidan av vägen och lämnad där. En tjej från skeppet såg honom och vårdade honom. Efter en vecka blev jag tillfrågad att följa med för tjejen som skulle kolla upp såren och byta plåstren. Undertiden hon gjorde det passade jag på och pratade med de nyfikna människorna som var omkring och tittade. De tittade så intensivt på mannen och var förbluffade. De tyckte att tjejen visade så mycket kärlek mot mannen som ingen brydde sig om. Han fick mat, dryck och en Bibel."

Be för:

  • Gud skall använda skeppet Alla som besöker skall få se Jesus och få lära känna Honom
  • Vila för besättningen Efter många intensiva dagar i Ghana behöver vi ladda batterierna
  • Personlig tillväxt Gud skall fortsätta utrusta mig till nutida- samt framtidauppdrag
  • Sverige Beskydd för landet, visdom för regeringen och så många som möjligt skall få veta vem Jesus är