Dagens andakt Torsdag

Skriven av Martin

Har du varit med om ett otydlig ledarskap någon gång? Att arbeta under 2 ledare eller chefer skapar osäkerhet. Jesus pratade också om det här:

Matt 6:24-27 – Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han att hata den ene och älska den andre eller att hålla fast vid den ene och inte bry sig om den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon.

Därför säger jag er: bekymra er inte för mat och dryck att leva av eller för kläder att sätta på kroppen. Är inte livet mer än födan och kroppen mer än kläderna?  26Se på himlens fåglar, de sår inte, skördar inte och samlar inte i lador, men er himmelske fader föder dem. Är inte ni värda mycket mer än de?  27Vem av er kan med sina bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd?

Här på OM-kontoret kan det tyckas vara  tydligt vilken ledare, vilken mästare, vi vill ha: Gud.  

Men samtidigt viskar mammon hela tiden i våra öron. 

Magnus Malm har skrivit en del om det här och han säger: Hedningarna jagar (hedning= någon som inte tror på Gud, utan istället går sin egen väg) 

3 mönster i hedningarnas jagande och livsmönster:

  • Stressnivån höjs. Det finns ett jagande i blicken. Du strävar hela tiden efter något mer, det är alltid ett projekt inom mig som vill dra igång. Jag kommer in i ett livsmönster där jag hela tiden jagar efter mer. Och snart säger kroppen ifrån: jag får ont i muskler, får svårt att sova, magen krånglar och jag blir mer och mer irriterad.
  • Fokus ligger på bristen. Det jag inte gjort, det jag inte har, det jag inte hunnit med. 
  • Utnyttjande av andra människor. För min egen skull, för företagets/organisationens skull.

Vad är motsatsen till hedningarnas jagande, deras livsmönster?

Fåglarna! "Se på himlens fåglar, de sår inte, skördar inte och samlar inte i lador, men er himmelske fader föder dem. Är inte ni värda mycket mer än de? Vem av er kan med sina bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd?" (Matt 6:26-27)

Fåglarnas livsmönster är vad Fadern ger:

  • Jag blir lugnare. Jag går lugnare, jag andas långsammare - jag kan till och med vänta i en kö...!
  • Tacksamhet. Jag blir tacksam för det jag har, och är. Och som organisation: vi ser på det vi gjort och är tacksamma över det (och ser inte bara det vi INTE gjort!). Vi är tacksamma över våra kollegor och teammedlemmar. 
  • Lyssnar på andra. Jag behöver inte själv stå i fokus för alla samtal: jag kan vänta in min nästa och lyssna till vad de vill säga. 

Allt bottnar i frågan: "var har jag mitt värde?" 

Fundera på de 2 livshållningarna ovan. Var befinner du dig?