Dagens Andakt Fredag

Skriven av Mari

Gal 3:26-29 – Innan tron kom hölls vi under uppsikt, med lagen över oss, tills tron skulle uppenbaras. 24Så har alltså lagen varit vår övervakare tills Kristus kom, för att vi skulle göras rättfärdiga genom tron. 25Men nu när tron är här har vi inte längre någon övervakare.

26Alla är ni nämligen genom tron Guds söner, i Kristus Jesus. 27Är ni döpta in i Kristus har ni också iklätt er Kristus. 28Nu är ingen längre jude eller grek, slav eller fri, man eller kvinna. Alla är ni ett i Kristus Jesus. 29Men om ni tillhör Kristus är ni också avkomlingar till Abraham och arvtagare enligt löftet.

Jesus efterfrågar ett perfekt liv, ett rättfärdigt liv från oss. Ingen synd kan ju finnas i Hans närhet! Men det är ju omöjligt för oss..., ingen av oss är ju perfekt! 

Men Jesus gjorde det vi inte kunde göra: erbjöd Gud ett perfekt liv, helt utan synd - och Han ger oss möjligheten att haka på den gåvan. Vi får ta på oss Jesu klädnad.

När Gud ser på oss ser Han oss genom den klädnad vi fått genom Jesus och det perfekta livet vi då kan presentera. Hur mäktigt är inte det?!

Så ofta tvekar jag inför om jag verkligen kan komma inför Gud, jag har ju klantat till det - igen; syndat och gjort fel - igen... Men är jag i Kristus kan jag det! Om jag tar emot Hans klädnad, erkänner att jag inte är perfekt, men att Jesus är det - då kan jag närmra mig Gud med stor frimodighet!

För mig är det precis det här den här texten talar om. Det är mäktigt. Tack gode Gud!