Dagens Andakt Måndag

Skriven av Jessica A

rsz_img_9406.jpg

Jag är 20 år och kommer närmast från Linköping. För 10 år sen flyttade min familj och jag från mitt hemland Burundi till Sverige och om bara några dagar flyttar jag till Chile för att gå Intensive Mission Training (IMT) med OM under 9 månader.

Jag har varit med på Teenstreet under flera år och det året då när min mamma gick bort (året jag fyllde15) talade Gud mycket starkt till mig. I kombination med den omsorg som vänner från församlingen visade både under Teenstreet och hela det året gjorde det så tydligt att det var Gud som var närvarande, mitt i kaoset. 

Förra året var jag med på en teamresa till Turkiet med vår ungdomsgrupp. Under veckan mötte vi en kvinna som var besatt av en demon och det var rätt läskigt faktiskt. Det coola var att den lokala pastorn som vi var med var så lugn och sa att vi måste be.

Och det funkade! Jag är fortfarande lite chockad över det faktiskt.

"Wow, det här vill jag uppleva fler gånger, Gud!" tänkte jag. Efter det kunde jag inte släppa tanken på mission.

Under mitt sista år på gymnasiet satt jag och funderade på vad jag skulle göra efter studenten. Jag sökte på nätet efter olika möjligtheter och fastnade för möjligheten att åka med OM till Chile. Jag vet nog egentligen inte riktigt vad det var som fick mig att fastna för det, men jag kunde inte släppa tanken på det.

Jag vill utmana mig själv och låta min relation till Gud växa ännu mer. Jag vill uppleva en annan kultur och se hur andra människor beter sig och lever sitt liv. Jag vill ta reda på vad Gud vill med mitt liv. 

Jag säger inte att man måste åka ut nånstans för att ta reda på det, men jag tror att jag behöver det.

Tillsammans med 6 andra personer från Chile, Tyskland och Kina kommer jag bilda ett team som går den här träningen. Vi kommer ha lektioner tillsammans, bibelstudier och andakter på både engelska och spanska - och en massa outreach där vi evangeliserar och hjälper till praktiskt i kyrkan som vi ska jobba tillsammans med.

Be tillsammans med mig för:

  • Resan - att allt går bra
  • Tiden i Chile - att jag är öppen för vad Gud vill med min tid där
  • Glädje - att jag får ha roligt när jag är där