Dagens Andakt Torsdag

Skriven av Johan

Jag var i Serbien över nyår för att besöka ett flyktingläger och hjälpa till där jag kunde. Jag var utanför en stad i nordvästra Serbien, precis på gränsen till Kroatien - och EU, dit flyktingarna vill komma in. I det flyktinglägret där jag var bor det ungefär 1500 personer, och alla väntar på att få komma in i EU. Rent fysiskt har de det relativt bra: de har tak över huvudet och får mat, men psykiskt och emotionellt är det otroligt tufft och tärande.

Lägret drivs av UNHCR och OM har ett uppvärmt tält där vi bjuder på te och finns till för att prata, spela spel och ge uppmärksamhet. Vi kokade 600 liter te om dagen.

Det är många ensamkommande barn och ungdomar från Aghanistan och Irak m.m. som bor i lägret. Jag har fått höra många livshistorier och livsöden och när tillfälle gavs försökte jag dela med mig av det jag tror på och hoppet som finns i Kristus.

Det fanns ett handfull kristna i lägret och de blev så uppmuntrade när vi tog med dem till den lokala församlingen för gudstjänst. Serberna i församlingen kunde inte så mycket engelska men de välkomnade flyktingarna med öppna armar. Tänk att få vara i ett sammanhang där de var välkomna, om så bara för ett par timmar.

Be gärna för:

  • att Gud fortsätter OM:arna och andra kristna i lägret att sprida Guds kärlek till människor på flykt
  • att Gud ska öppna vägar för flyktingarna att finna en trygghet
  • mer resurser, pengar och volontärer så att OM kan fortsätta hålla sitt te-tält öppet