Dagens Andakt Måndag

Skriven av Sheraz

Jes 45:9-10 – Ve den som tvistar med sin skapare - en skärva bland skärvor på marken. Skall leran säga till krukmakaren: ”Vad gör du? Du har inget handlag.”Ve den som säger till en far: ”Vad har du avlat?” och till en kvinna: ”Vad har du fött?”

Efter att jag blev pappa läser jag den här texten väldigt annorlunda. 

Min son Elia är lite äldre än 1 år nu väldigt pappig. Till och med förra veckan när jag var sjuk och försökte hålla mig ifrån honom för att han inte skulle bli sjuk han också, ville han vara nära: han var i och runt sängen, ville kramas och klättra på mig. Och så klart blev han också sjuk efter ett par dagar...

Men det är intressant: när barnen är så små vill de vara nära mest hela tiden. Men ju äldre de blir desto större avstånd tar de. I västvärlden är barnen beroende av sina föräldrar fram tills de är 18-19 år nånstans, i asiatisk kultur är det ofta senare och i pakistansk kultur tills de gifter sig.  

Barn lär av sina föräldrar och tar efter dem. Det är bra, men det är också viktigt att reflektera över vart det leder oss. Det är viktigt att vi frågar oss själva varför vi gör det vi gör: Vad är målet med det vi gör? Vet vi varför, eller följer vi bara alla andra på deras väg?

Reflektera över. Vad var syftet med att Gud skapade oss? Vad är målet med våra liv? Fråga Gud! 

Älska din Skapare. Hedra och respektera din far och din mor. Och be för nästa generation: för våra barn: dina biologiska eller för andras barn i din närhet.