Dagens Andakt Torsdag

Skriven av Martin

Vår vision lyder:

"Vi vill se levande gemenskaper av efterföljare till Jesus bland de minst nådda"

Ett bibelord som kommer till mig när jag reflekterat över det de senaste veckorna är Paulus ord i Rom 15. 

Rom 15:18-21 – Jag vågar inte tala om annat än det som Kristus har gjort genom mig för att hedningarna skall föras till lydnad, i ord och gärning, genom kraften i tecken och under, genom Andens kraft. Så har jag överallt spritt evangeliet om Kristus, från Jerusalem åt alla håll, ända till Illyrien.

Jag har alltid satt en ära i att inte förkunna evangeliet där Kristus redan är känd; jag vill inte bygga på en grund som någon annan har lagt. Det står ju skrivet: De som inte har fått budskapet om honom skall se, och de som ingenting har hört skall förstå.

Två saker står ut särskilt för mig när jag läser texten:

  • Paulus har ett fokus på Jesus: "Jag vågar inte tala om annat än det som Kristus har gjort genom mig..." Han är Kristus-centrerad.
  • Paulus har ett fokus på de onådda, de som aldrig någonsin hört: "Jag har alltid satt en ära i att inte förkunna evangeliet där Kristus redan är känd"
    Alla har inte den kallelsen, men vår rörelse har det: att se gemenskaper av efterföljare till Jesus, bland de minst nådda.

Mycket har hänt i världen sen Paulus tid när det gäller evangeliets framgång. Men det finns fortfarande 2,6 miljarder människor som räknas som minst nådda och som aldrig hört eller förstått evangeliet. Så får det inte fortsätta vara! Jag vill arbeta för att det inte fortsätter se ut så. Jag bär på en gnagande otillfredsställelse över hur det ser ut!

Idag ber vi särskilt för Irak. I södra delen av Irak, utanför den självständiga delen i norra Irak (Kurdistan) finns 21 miljoner människor – men nästan ingen kristen församling! De kristna som fanns där förut har flytt och situationen ser inte ljus ut.

Nu vill vi i OM vara med och sända ut 40 arabiska församlingsplanterare till just södra Irak. Det är en lång process, men vi vill tro att det kommer att gå. Arbetare finns, men vi behöver be om ekonomiska medel och stor vishet för hur vi ska gå vidare.

Be med oss!